Valkenburgse Bokkenweken

Thedoor Dorrenplein 6a

vrijdag 01 oktober 2021

Ieder jaar in de maand oktober staat Valkenburg aan de Geul in het teken van de Bok! De bok staat bekend om de historie en cultuur van de gemeente. Een historie waar Valkenburg trots op is.

Een maand boordevol activiteiten

Jaarlijks zijn er gedurende de hele maand oktober diverse activiteiten te beleven. Van een muzikale invulling tot familieactiviteiten… Kom het beleven met een goed glas bokbier in de ene hand en een lekker hapje in de andere. Maar pas op! De Bokkenrijders houden je in de gaten…

Bok d'Amuse

Tijdens de Valkenburgse Bokkenweken wordt dagelijks de Bok d'Amuse georganiseerd. Voor wie van wandelen houdt en wil genieten van hapjes onderweg, is dit een absolute aanrader! Onderweg kom je meer te weten over een legende van de Bokkenrijders. 

Pieters geheim

Als er rekwisieten van een Bokkenrijders bende worden gevonden, heb je maar even de tijd om deze duivelse vloek te ontkrachten. Wie zoekt, zal vinden. Een familiespel in en door het mooie pittoreske Valkenburg heen.

Bokken Concert

Na een optocht met diverse drumbands door Valkenburg, start om 13.00 uur, wordt het Th. Dorrenplein vanaf 14.00 uur gevuld met klanken van de afzonderlijke drumbands. De Koninklijke Schutterij Sint Sebastianus uit Voerendaal zal tevens een heuse show weergeven.  Als slotstuk zullen alle drumbands gezamenlijk een groot geheel vormen en zo voor een apotheose zorgen. Strijk neer op één van de vele terrasjes aan het plein en geniet! Tijd: 14.00 uur.

Bok 'n Kunst

Tijdens de Valkenburgse Bokkenweken sieren diverse kunstwerken rondom het thema 'Bokkenrijders' de etalages in het centrum, te volgen via een speciale kunstroute. Bewonder en beoordeel de getoonde werken. 

De winnende werken zullen 3 maanden tentoongesteld worden in Museum Valkenburg. Wil je de trotse bezitter worden van één van deze kunstwerken? Biedt dan de gehele maand oktober mee tijdens de online veiling. De gehele opbrengst van de veiling gaat naar het project 'eenzame ouderen' in Valkenburg. 

En nog veel meer! Bekijk het gehele aanbod op de website: www.bokkenweken.nl