Kerst in Mergelrijk

72 km

Vanaf € 12,50 per persoon

Route

Een magische kerstbeleving

De leukste grot van Valkenburg staat dit jaar ook weer helemaal in het teken van Kerst, van 19 november 2022 t/m 8 januari 2023! Kerst in MergelRijk is een hoogtepunt tijdens een bezoek aan Kerststad Valkenburg, voor zowel jong als oud. Het is een magische kerstbeleving in de mooiste grot van Valkenburg. Dit mag je absoluut niet missen als je naar de Kerstmarkt in de grotten van Valkenburg gaat.

Het hele gangenstelsel in de grot wordt volledig in kerstsferen ingericht. Dit resulteert in een zeer sfeervolle grot boordevol lampjes, kerstbomen, zandsculpteren, kerstbeelden van mergel en prachtige decoraties. Geloof ons, je komt ogen tekort! Tijdens Kerst in MergelRijk wandel je in je eigen tempo door de eeuwenoude mergelgangen en ontdek je bijzondere sculpturen die gemaakt zijn van mergel en zand. Je leert er alles over de geschiedenis van onze streek en kunt kijken naar de ontroerende kerstfilm van de enige echte Zandtovenaar. Deze Kerstfilm is speciaal door de Zandtovenaar gemaakt voor de Kerstshow in MergelRijk. Deze prachtige film moet je een keer in je leven gezien hebben. 

Wandel in de kerstgrot langs o.a. het 30m lange diorama van miniaturen die het Bijbelse kerstverhaal uitbeelden. Laat je meeslepen door het ontroerende kerstverhaal van de Zandtovenaar. Bewonder de vele kerstdorpjes met wel duizenden bewoners in winterse landschappen en de indrukwekkende mergelbeelden en zandsculpturen. Nieuw in 2022 zijn de unieke 3D Grotschilderingen! Deze zijn uniek in de wereld en ook tijdens Kerst in MergelRijk te bezichtigen. En dat allemaal in een bijzonder sfeervolle, eeuwenoude mergelgroeve!

Tip: begin je dag met een bezoek aan Kerst in MergelRijk, alvorens je naar de Kerstmarkt in de grotten van Valkenburg gaat.MergelRijk ligt op een paar minuten loopafstand van het centrum van Valkenburg en de Kerstmarkt in de grotten. Direct tegenover MergelRijk is een betaalde parkeerplaats, waar je kunt parkeren tegen een voordelig dagtarief.

Andere handige informatie

  • Aangelijnde honden mogen ook mee
  • De grot is niet rolstoeltoegankelijk
  • Kinderwagen kan mee, mits deze veilig van van een trap getild kan worden

Openingstijden

Dagelijks geopend!
Maandag - vrijdag: 11.00 - 15.00 uur
Zaterdag, zondag & kerstvakantie: 10.00 - 16.00 uur

Uitzonderingen
31 december, 1 & 8 januari: 11.00 - 15.00 uur