Gesloten | Het Zwarte Kruit - amusewandeling

€ 13,95 per persoon

Route

schedule 3 tot 4 uur
date_range Dagelijks te reserveren op aangegeven tijdsblokken in kalender (klik op koop nu je tickets)
perm_identity Vanaf 1 persoon 
explore Deze activiteit start aan de rand van het centrum van Valkenburg​Geniet tijdens deze spannende zoek-speur-puzzle-smultocht.

Een waargebeurd verhaal rond het jaar 1830. Tijdens deze speurtocht volgt u de een illegaal kruittransport van Valkenburg naar Luik en kruipt u in de huid van Hubertina, de  eigenaresse van  de Valkenburgse kruitfabriek Nr. 11.  U ervaart u de stress die ze ondervond om dit transport naar de Luikse mijn l'Esperance voor elkaar te krijgen en onder de radar van de overheden te blijven.

Om de sprong te maken van het hedendaagse Valkenburg naar het Valkenburg van toen, schetsen we het beeld van de achterkleindochter van Hubertina, die op de zolder van haar ouderlijk huis door de geschiedenis van haar familie bladert. Een krantenknipsel van de Polfermolen, een foto van het oude hotel en oude dagboeken van haar overgrootoma: de eigenaresse van de kruitfabriek. In een van haar dagboeken ontdekt zij het verhaal van een illegale kruitlevering aan de mijnen in Luik.

Een poging van Hubertina om zwart geld te verdienen om haar fabriek draaiende te houden. U als wandelaar helpt haar om in het geheim een partner te zoeken die dit lastige klusje voor haar gaat uitvoeren. Ondertussen snoept u van vijf heerlijke hapjes bij de locaties die u aandoet tijdens deze speurtocht.GOED OM TE WETEN:
  • De wandeling is inclusief vijf amuses.

  • Er is maar 1 startlocatie, de route vormt geen cirkel.

  • Denk aan goed schoeisel en een paraplu bij slecht weer.

  • Direct reserveren is mogelijk voor groepen tot 10 personen. Grotere groep? Klik hier voor een voorstel op maat.